Arbejdsområder

Noget om de forskellige materialer jeg arbejder i:

Skitsering – Fotografi – Collage – Billedsyning – Vektorgrafik

masser af tekst.

Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med. Snik snak osv. og det kan jeg blive ved med.

Akrylmaleri med et tema.

Akryl er blevet mit foretrukne materiale, fordi det kan nærmest alting. Man kan arbejde med transparente eller dækkende lag, og det tørrer hurtigt, så man straks kan komme videre i udviklingen af billedet.
Nogle af mine malerier er planlagt på forhånd med hensyn til motiv og komposition. Ikke at jeg har et færdigt udtryk i hovedet. Det må afprøves og justeres igen og igen. Jeg arbejder i temaer, så jeg i en periode fordyber mig i et bestemt tema.
Det viste her er et udsnit.

Akrylmaleri – spontan-abstrakt

Mine abstrakte malerier er resultatet af en lang arbejdsproces, som starter som et spontant udtryk, og som bearbejdes indtil billedet finder sin unikke harmoni. Også de abstrakte malerier kommer ofte i serier.
Både de abstrakte og de figurative malerier har umiskendeligt præg af min malestil.
Billedet her er et udsnit.

Skitser

Skitser

Skitserne er en intens måde at opleve det man ser, og de ligger til grund for nogle af mine malerier. Af og til går jeg igennem skitsebøgerne, og så kan det ske jeg sælger ud af dem.

Skitser kan være akvarel, blyant, tuchpen – men jeg holder mest af oliepastel og har tit et lille sæt med mig.

 

Fotografi

Fotografi er måske hvor det hele startede for mig. Jeg har fotograferet siden jeg var 12, oplært af min far, hvis fine kamera jeg knap måtte røre.
Nu er det blevet digitalt. Fotografering og billedbehandling er en hobby, en sport.

Fotografiet er et selvstændingt udtryk. Men jeg bruger det  også i relation til malerierne som en huskeseddel. Når der ikke er tid eller ro i omgivelserne til at lave skitser, bliver der fotograferet. Med kameraet indsamler jeg farver, strukturer, kompositioner, figurer.

 

Collage

Collage – billedmontage.

 

Collagerne er sammensat af højkvalitetsfotos. De opstår i en nærmest meditativ proces.

Billedsyning

Billedsyning er en tidskrævende proces. Forlægget er mine egne skitser.
Alle stofdele syes fast så billedet er holdbart.
Det her viste er et udsnit.

 

Illustrationer til web

Illustrationer til nettet – vektorgrafik

Et tidligere arbejdsområde er illustrationer i vektorgrafik til internettet. Eksemplet her er fra en undervisningsserie om Københavns og Christiansborgs historie. Se den i sin helhed i ruinerne under Christiansborg eller på nettet på dette link.

 

 

© 2018 Maja de Hemmer | Revolve by AccessPress Themes