Arbejdsområder

I tidens løb har jeg arbejdet med forskellige områder indenfor billedarbejde. Jeg er uddannet arkitekt og det omfatter – eller omfattede da jeg blev uddannet – naturligt forskellige måder at visualisere sine tanker, fra konstruktion af perspektivtegning til løse skitser, akvarelmaleri og foto.
Alle børn tegner. Men jeg fik også som ret lille et kamera, og lærte mig at vurdere belysningen og afstanden – for den slags var ikke automatisk. Arkitektskolen gav mig, ved siden af arkitektuddannelsen, mulighed for at komme videre ad den vej, og jeg begyndte at arbejde med lyd-dias som en lang audiovisuel fortælling, og at arbejde mere professionelt med lys. Og vi udarbejdede store tegnede illustrationer til præsentationer af  planer for byrum og landskaber.
Men hurtigt viste det sig at være mere tiltrækkende at undervise end at arbejde som arkitekt, og det førte mig ind i det mere farverige billedarbejde med billedsyning og maleri. For at blive rigtig god til det, studerede jeg i 2 1/2 år på Kunstskolen Odsherred hos Palle John Nielsen, på uddannelsen BilledPsykologi.
Jeg fik lyst at lære også at skabe billeder på computeren. Derfor gik jeg en tid på mmi – multimedieinstituttet i København på et kursus i avanceret webdesign.

Nedenfor her er eksempler på de forskellige tekniker det har udviklet sig til for mig.

 

 

 

Akrylmaleri med et tema.

Akryl er blevet mit foretrukne materiale, fordi det kan nærmest alting. Man kan arbejde med transparente eller dækkende lag, og det tørrer hurtigt, så man straks kan komme videre i udviklingen af billedet.
Nogle af mine malerier er planlagt på forhånd med hensyn til motiv og komposition. Ikke at jeg har et færdigt udtryk i hovedet. Det må afprøves og justeres igen og igen. Jeg arbejder i temaer, så jeg i en periode fordyber mig i et bestemt tema.
Det viste her er et udsnit.

Akrylmaleri – spontan-abstrakt

Mine abstrakte malerier er resultatet af en lang arbejdsproces, som starter som et spontant udtryk, og som bearbejdes indtil billedet finder sin unikke harmoni. Også de abstrakte malerier kommer ofte i serier.
Både de abstrakte og de figurative malerier har umiskendeligt præg af min malestil.
Billedet her er et udsnit.

Skitser

Skitser

Skitserne er en intens måde at opleve det man ser, og de ligger til grund for nogle af mine malerier. Af og til går jeg igennem skitsebøgerne, og så kan det ske jeg sælger ud af dem.

Skitser kan være akvarel, blyant, tuchpen – men jeg holder mest af oliepastel og har tit et lille sæt med mig.

 

Fotografi

Fotografi er måske hvor det hele startede for mig. Jeg har fotograferet siden jeg var 12, oplært af min far, hvis fine kamera jeg knap måtte røre.
Nu er det blevet digitalt. Fotografering og billedbehandling er en hobby, en sport.

Fotografiet er et selvstændingt udtryk. Men jeg bruger det  også i relation til malerierne som en huskeseddel. Når der ikke er tid eller ro i omgivelserne til at lave skitser, bliver der fotograferet. Med kameraet indsamler jeg farver, strukturer, kompositioner, figurer.

 

Collage

Collage – billedmontage.

 

Collagerne er sammensat af højkvalitetsfotos. De opstår i en nærmest meditativ proces.

Billedsyning

Billedsyning er en tidskrævende proces. Forlægget er mine egne skitser.
Alle stofdele syes fast så billedet er holdbart.
Det her viste er et udsnit.

 

Illustrationer til web

Illustrationer til nettet – vektorgrafik

Et tidligere arbejdsområde er illustrationer i vektorgrafik til internettet. Eksemplet her er fra en undervisningsserie om Københavns og Christiansborgs historie. Se den i sin helhed i ruinerne under Christiansborg eller på nettet på dette link.

 

 

© 2024 Maja de Hemmer | Revolve